Activiteiten,  Ambacht,  Ateliers,  Creatief,  Expositie,  Galerie,  Nieuws

Galerie Steenwijk – Expositie “Hout & Linnen”

20 oktober t/m 12 november

Een duo expositie van MARIJKE BRAAD (olieverf schilderijen) en GEERT BROUWER (beelden).

OPENING: U bent van harte uitgenodigd op zaterdag 22 oktober om 10.30 uur in Galerie Steenwijk.

Marijke Braad haar olieverf schilderijen beelden op een zeer kleurrijke manier taferelen uit de natuur uit. Na 36 jaar werken bij Staatsbosbeheer kent ze als geen ander alle geuren en kleuren van bloemen, grassen, bomen en vogels. Ze vertelt: ‘Op mijn schilderijen ruik je bij wijze van spreken niet de olieverf, maar de geuren van de kruiden.’ In 1980 is ze begonnen met schilderen. Na 2 jaar les is ze zelf verder gegaan. Gaande weg is haar werk steeds groter geworden. De kleurrijke beelden geven je een prachtig perspectief op wat de oplettende wandelaar hier in de omgeving kan tegenkomen.

Geert Brouwer woont en werkt in Drenthe. Hij maakt zowel hele strak gevormde beelden maar ook ronde vormen en torso’s. Hij maakt veel beelden met hout, maar ook wel met steen en diverse andere materialen.

Enkele foto's van de werken van Marijke Braad.

Elk jaar organiseren we in juni een Open Dag, waarbij alle ateliers tegelijk geopend zijn en vrij te bezoeken zijn. Daarnaast is ons werk twee keer per jaar te bewonderen op een zelf georganiseerde Ambachtsmarkt.
In mei wordt die deze keer in de heerlijke setting van Fantasietuin De Kronkel gehouden en op 20 november van 11:00 tot 17:00 uur de markt binnen op de unieke locatie van het Kerkje in Blesdijke aan de Markeweg 89 te Blesdijke. 

Ook zijn leden van Grenzeloos Ambachtelijk van de partij bij de Expositie in het MFC Willemsoord.

De volgende leden laten hier hun eigen werk en ambachten zien: Monique Schoorl, Rietje Veltkamp, Jannie Hakman, Riette Ballast en Boemklaar.

Reserveer het alvast in de agenda.Wij hebben er zin in!

Voor een eerste indruk van het werk van de leden kunt u kijken op:
https://www.earthlyhandmade.nl/onze-leden

Actuele informatie is ook te vinden op onze Facebook- en Instagram pagina.